armoedeonderondernemers

“I eradicate entrepreneurial poverty”

Op de mok staat “I eradicate entrepreneurial poverty”, vertaald naar het Nederlands “Ik ban de armoede onder ondernemers uit”. Binnen 2 minuten weet je waarom dit zo belangrijk is.

Mijn eerste herinnering over dit onderwerp was dat mijn moeder me vertelde over hoe zij vroeger op de step naar school moest in plaats van, net als haar buurmeisje, met de bus. De gemeente gaf namelijk een vergoeding voor de bus als je ver van school woonde. Maar mijn opa was ondernemer en dus was hij volgens de gemeente rijk genoeg om zelf de bus voor zijn kinderen te betalen. De realiteit was dat mijn opa en oma worstelden om de eindjes aan elkaar te knopen. Er was geen geld voor de bus en daarom moest mijn moeder op haar vijfde in weer en wind kilometers alleen op de step.

Het algemene beeld

Het algemene beeld van ondernemers is toch al snel dat zij rijk zijn en daarom kunnen doen wat zij willen. De werkelijkheid is echter dat er ook nu, anno 2017, een hele grote groep ondernemers is die heel veel uren werkt en niet of nauwelijks wordt beloond voor hun harde werk. Soms hebben ze niet door dat verhouding tussen het werk en de beloning niet in balans is. Soms is het ook struisvogelpolitiek omdat ze er niet bij willen stil staan. En vaak wordt er gedacht dat hard werken alleen voldoende is om veel geld te verdienen.

Hoe weet je als ondernemer wat je verdiend hebt? En of dit genoeg is om het leven te leiden dat je zou graag willen?

Stel je deze vragen aan een “gewone” boekhouder of accountant dan zal deze je ongetwijfeld vertellen dat je je moet verdiepen in de cijfers van je onderneming.  En dat is precies het struikelblok voor vele ondernemers. Naar welke getallen moet je kijken? Wat betekenen deze getallen?  Is de moed je al in je schoenen gezakt?

Dat hoeft niet, want het kan echt anders zonder dat je pijn in je buik hebt van al die cijfers. Weten wat je verdiend hebt en wat je uit kunt geven, wordt voor jou appeltje eitje wanneer je werkt met Profit First.

Wat is Profit First?

Het is een methode om grip te krijgen en te houden op je financiën. En, niet onbelangrijk, Profit First zorgt ervoor dat je meer winst gaat maken. Wereldwijd wordt Profit First door duizenden ondernemers toegepast. Het succes is te verklaren doordat het eenvoudig en praktisch toepasbaar is door iedere ondernemer.

De enige cijfers die je in de gaten moet houden zijn de getallen op je bankrekening(en). Hier kun je gratis het stappenplan (cheatsheet) aanvragen om zelf een begin met Profit First te maken.

Wil je ook de controle over je geld en nooit meer stress of slapeloze nachten over financiën hebben en met mij actief aan de slag gaan met Profit First?  Neem dan contact met me op. Let wel: voor december heb ik alleen nog plaats voor de begeleiding van 2 nieuwe klanten die een geweldige start van 2018 maken.